København.no

København – Reise København – Hotell København – Fly København

København – Museum København – Sightseeing København – Shopping København København – Museum København – Sightseeing København – Shopping København
København – Museum København – Sightseeing København – Shopping København

SE OG GJØRE!

København er som skapt for livsnyteren. Finn deg til rette på en trendy fortauskafe, på en gammel kro, langs en bortgjemt brosteinsgate, eller i en liten, unik butikk. København er en drøm for storbyturister. Kontinental, men likevel intim og lett å orientere seg i. Den komplette oversikten får du fra Rundetårn, et 35 meter høyt tårn med fantastisk utsikt over byen. Turen opp går langs en spiralrampe som er 209 meter lang.

Gå på fotosafari i Nyhavn, med sine fargerike fredede hus og hvite master.
Se på livet og seilskutene og fang øyeblikkene. Gå på Kro, drikk en skummende øl og bestill et smørrebrød med frikadeller. Stren gjennom byens nerve: over designet brostein mellom hastende københavnere på Strøget. Utforsk Norrebro med sine trange gater, små designbutikker og bruktbutikker, og hyggelige kaféer og restauranter. Opplev Christiania før det er for sent!

ATTRAKSJONER


Tivoli, Danmarks største attraksjon

Men København er også for den eventyrlystne. For barnslige barn og voksne. Opplev magisk øyeblikk på Københavns berømte Tivoli, som også har blitt en historisk severdighet 164 år etter åpningen.
De lekelystne og bereiste Georg Carstensen etablerte Tivoli i 1842 etter å ha sett fornøyelsesparker på sine reiser til Paris og London. I tillegg til de opprinnelige attraksjonene som russiske glidebaner, restaurant og konsertpavilljong finnes i dag også alle typer musikk og teater, og utallige karuseller. I 2005 var Tivoli Danmarks største attraksjon med 4,3 millioner besøkende.

Dyrehavsbakken

En annen populær attraksjon i København er Dyrehavsbakken, med nærmere 2,5 millioner besøkende per år. "Bakken", som er verdens eldste fornøyelsespark, er en stor naturpark hvor blant annet hjort- og dådyr vandrer fritt omkring. Et koselig tivoli av den gode gammeldagse sorten danner et naturlig midtpunkt i parken. Her kan du boltre deg i over 160 forskjellige attraksjoner og spisesteder.

Den lille havfrue

Hans Christian Andersens mest kjente eventyr, Den Lille Havfrue, er selvfølgelig et must å se for store og små barn. København har statuen ved havet til hennes ære og Den Lille Havfrue er en av verdens mest fotograferte kvinner! Hun holder seg utrolig godt til tross for at hun fyller hundre år i 2013!

Christiania

Fristaden Christiania er en helt unik i sin form – ikke bare i København, men også i resten av verden. Det var i 1971 at fristaden ble anlagt på et 32 hektar stort område på den nordlige delen av Christianshavn i København. Tanken var å etablere et sosialt eksperiment med selvforvaltning og konsensusdemokrati. I tiden etter har de aller fleste forbundet Christiania hovedsakelig med hippier, åpen hasjrøyking og andre ”softdrugs”. I dag er imidlertid hasjkioskene og den åpenlyse handelen borte. Et besøk i fristaden byr nå på en utrolig særegen opplevelse hvor du blant annet kan velge mellom en rekke ulike events, kulturelle arrangementer, eksotiske restauranter og mye annet.

København ZOO

København ZOO er en levende og moderne zoologisk have som byr på naturskjønne opplevelser både for voksne og barn. Dette er en av Danmarks største attraksjoner hvor du finner alt fra krokodiller og elefanter til tropefugler og frittflygende sommerfugler. Hele 3500 dyr fordelt på over 250 arter har sin naturlige plass i København ZOO, som er en av Europas eldste zoologiske haver med en historie som går helt tilbake til 1859.

HVA SKJER I KØBENHAVN


København er viden kjent for sitt blomstrende kulturliv, med alt fra balletter, opera, og kongelige festopptog til en flora av festivaler og gnistrende pop- og rockestjerner i en by som aldri sover! En real klassiker i København er Det Kongelige Teater som hadde sin første operaforestilling allerede i 1749. Her får du alt fra klassisk opera, via både tradisjonell og eksperimentell teater, til moderne ballett. Københavns nye Operahus, som ble åpnet 1. oktober 2005, er et av verdens mest moderne og avanserte operahus. Her opptrer operastjerner året rundt i omgivelser som kan ta pusten fra noen og enhver. Det er en kjensgjerning at mange av de største stjernene på musikkhimmelen ser på Skandinavia som et land og begrenser derfor turneen til et land og en by. Med sin sentrale og lett tilgjengelige beliggenhet er ofte København det eneste stoppet i Skandinavia for de aller største berømthetene. Her kan du velge mellom alt fra store stadionkonserter til intime på små klubber og kaféer.

MUSEUM

De første merkene etter mennesker i området som huser dagens København går helt tilbake til 50 000 f. Kr. Senere var det vikingene som preget området før selve byen København ble etablert som bosted for om lag 6000 år siden. Museene i København har et utrolig spenn som dekker flere tusen år innenfor temaene historie, kunst, arkitektur og design. Tar du turen til Nationalmuseet i København finnes det kulturhistoriske hovedsamlinger fra oldtiden og helt fram til vår egen tid. Her blir du tatt 14 000 år tilbake i tid hvor du kan oppleve alt fra istidens reinsdyrjegere til vikingenes tokter.

Er du av den kunstinteresserte sorten, er et besøk på et av Københavns mange kunstmuseer et godt stalltips. Et eksempel er Louisiana med sine samlinger av moderne kunst fra 1945 og fremover. Et annet er Statens Museum for Kunst med europeiske og danske malerier og skulpturer fra det femtende århundre og fram til i dag. Her finner du også Albrecht Dürers og Picassos verker.

I hundrevis av år har København utviklet seg til å bli en av verdens mest kjente designbyer, med gallerier på rekke og rad. Tar du turen til Kunstindustrimuseet får du et innblikk i utviklingen innen dansk og utenlandsk mote og design de siste århundrene.

Slott

Vil du derimot oppleve et eventyr fra virkeligheten reis ut til Kronborg, et av Nord-Europas mest kjente renessanseslott. Slottet er fra 1585 og er verdenskjent fra Shakespeares Hamlet. En annen kongelig og arkitektonisk opplevelse er Amalienborg Slott fra 1700-tallet. Slottet er fremdeles kongefamiliens vinterresidens, og Damarks beste og vakreste eksempel på rokokkoarkitektur.

SIGHTSEEING


Selv om København er lett å finne fram i, enten du tar deg fram til fots, eller kanskje på en av byens mange utleiesykler, skal det godt gjøres å få med seg de ulike attraksjonene, i hvert fall dersom tiden er knapp. Er du relativt ukjent i Kongens By, bør du velge en sightseeingtur som tar deg med til alle de berømte severdighetene. Har du vært i København noen ganger, finnes det spennende turer som går til deler av København hvor det knapt er en turist å spore.

Et slikt eksempel er sightseeingselskapet Cph:cool som har byttet ut de kjente attraksjonene med urbane kaféer, trendy butikker og spennende, men for mange også ukjente bygninger med en særegen arkitektur. På turen blir du tatt med til Vesterbro, som er Københavns hippe og kreative kvartal. Du blir også guidet frem til Københavns stilige motebutikker, som i mange tilfeller ligger utenom de tradisjonelle bygatene hvor turistene ferdes.

En sightseeing-klassiker er The Grand Tour of Copenhagen. I løpet av to og en halv time får du med deg de viktigste severdighetene i København. Her er blant annet både Tivoli, Carlsberg Glyptotek, Christiansborg og Amalienborg slott, den lille havfrue, og mye mer inkludert.

En nærmest obligatorisk sightseeingtur er langs Københavns mange kanaler med båt. Her kan du velge mellom en rekke ulike seilinger som dekker en rekke historiske monumenter og severdigheter.

En annen mulighet er å få tilrettelagt en skreddersydd sightseeingtur hvor en egen guide blir med på en rundtur, enten det er snakk om med buss, bil, sykkel eller til fots. Egne tematurer er også en populær form for sightseeing i København hvor for eksempel H.C Andersen, slottene, eller byens arkitektur er gjenstand for rundturen.

Har du lyst til å være din egen reiseleder i København, er kortet CPHCARD en god følgesvenn. Med dette kortet slipper du gratis inn på over 60 museer og severdigheter. Du får også gratis transport med tog, buss og metro i hele København.

 Print ut versjon
PIM PIM AS Copyright © 2007
Webdesign utviklet av Kompis Webbyrå. Design: Poloni Design
Sitemap
Se og gjøre København - Begivenhets-kalender for København Se og gjøre København - Shopping i København
Se og gjøre København - Attraksjoner - Amagertorv Se og gjøre København - Attraksjoner - Amaliehaven
Se og gjøre København - Attraksjoner - Amalienborg Slot Se og gjøre København - Attraksjoner - Bakken
Se og gjøre København - Attraksjoner - Christiania Se og gjøre København - Attraksjoner - Den Kongelige Livgarde
Se og gjøre København - Attraksjoner - Den Lille Havfrue Se og gjøre København - Attraksjoner - Dyrehavsbakken
Se og gjøre København - Attraksjoner - Kronborg Slot Se og gjøre København - Attraksjoner - Rundetårn
Se og gjøre København - Attraksjoner - Strøget Se og gjøre København - Attraksjoner - Tivoli
Se og gjøre København - Attraksjoner - Zoologisk Have / Zoo Se og gjøre København - Attraksjoner - Øresundsakvariet
Se og gjøre København - Museum - Arbejdermuseet Se og gjøre København - Museum - ARKEN Museum for Moderne Kunst
Se og gjøre København - Museum - Astrologisk Museum Se og gjøre København - Museum - Børnenes Museum / Nationalmuseet
Se og gjøre København - Museum - Carlsberg Besøgscenter Se og gjøre København - Museum - Carlsberg Museet
Se og gjøre København - Museum - Cirkusmuseet i Hvidovre Se og gjøre København - Museum - Danmarks Tekniske Museum
Se og gjøre København - Museum - Dansk Design Center Se og gjøre København - Museum - DieselHouse
Se og gjøre København - Museum - Dragør Museum Se og gjøre København - Museum - Dukkemuseum Olgas Lyst / Legetøjsmuseum
Se og gjøre København - Museum - Experimentarium Se og gjøre København - Museum - Frilandsmuseet
Se og gjøre København - Museum - Geologisk Museum Se og gjøre København - Museum - Guinness World of Records Museum
Se og gjøre København - Museum - H.C.Andersen Eventyrhuset Se og gjøre København - Museum - IMAX Tycho Brahe Planetarium
Se og gjøre København - Museum - Kunstindustrimuseet Se og gjøre København - Museum - Louis Tussauds Wax Museum
Se og gjøre København - Museum - Museum Erotica Se og gjøre København - Museum - Musikhistorisk Museum
Se og gjøre København - Museum - Nationalmuseet Se og gjøre København - Museum - Ny Carlsberg Glyptotek
Se og gjøre København - Museum - Orlogsmuseet Se og gjøre København - Museum - Politihistorisk Museum
Se og gjøre København - Museum - Post & Tele Museum Se og gjøre København - Museum - Ripley's Believe It or Not! Museum
Se og gjøre København - Museum - Statens Museum for Kunst Se og gjøre København - Museum - The Mystic Exploratorie
Se og gjøre København - Museum - Thorvaldsens Museum Se og gjøre København - Museum - Vikingeskibsmuseet